/ Serviciul de presă  

Votează pentru 10 cei mai buni din sănătate

Clubul PROSANATATE în parteneriat cu Biroul de Coordonare al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Republica Moldova, Ministerul Sănătăţii și Compania Naţională de Asigurări în Medicină au lansat vineri, 29 martie campania Votează pentru 10 cei mai buni din sănătate!

Campania va culmina pe 9 aprilie cu cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor în Sănătate organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii 2013 dedicată reducerii tensiunii arteriale ridicate şi prevenirii atacului de cord şi a ictusului.

Astfel, începând de astăzi şi până vineri, 5 aprilie ora 12.00 vă invităm să-i susţineţi pe 10 cei mai buni medici, asistente medicale, manageri în sănătate, echipe şi instituţii medicale, ONG-uri, jurnalişti care tratează sănătatea fiecăruia ca valoare şi merită să câştige trofeile Galei.

Găsiţi cele 10 categorii de premii pe site-urile: www.prosanatate.md , www.ms.gov.md , www.cnam.md , activând aplicaţia Votează pentru 10 cei mai buni din sănătate! Selectaţi categoria şi votaţi pentru un singur nominalizat. Primii trei nominalizaţi, care vor acumula cele mai multe voturi, vor intra în etapa a doua a campaniei de voting, în care Juriul Galei, format din douăzeci de personalități notorii din domeniul sănătății, vor desemna cei 10 lauriați ai Galei Premiilor în Sănătate ediția 2013.

Comunitatea medicală are nevoie de susţinere. Votează pentru cei mai buni din sănătate pe cele 10 categorii de nominalizări:

1. Premiul pentru „Jurnalism de sănătate". Se acordă pentru profesionalism, dedicare şi corectitudine jurnalistică în reflectarea domeniul sănătăţii. Se premiază jurnalistul.

2. Premiul pentru „ONG în sănătate". Se acordă pentru activitate intensă în susţinerea proiectelor de informare şi promovare a sănătăţii, asistenţă a persoanelor cu necesităţi speciale. Se premiază cele mai bune proiecte cu impact social major.

3. Premiul pentru „Reprezentantul Sistemului de Asigurare Obligatorie de Asistenta medicala in teritoriu". Se acordă pentru promovarea valorilor SAOAM. Se premiază persoanele cele mai active în informarea şi recrutarea populaţiei în SAOAM.

4. Premiul pentru „Activitatea didactică". Se acordă pentru implicare, dedicaţie şi rezultate deosebite în activitatea pedagogică medicală. Se premiază calitatea conţinutului didactic transmis şi implicarea în proiecte educaţionale.

5. Premiul pentru „Prevenție în sănătate". Se acordă pentru eforturile de organizare a serviciilor de diagnostic precoce a maladiilor şi de promovare a sănătăţii. Se premiază şeful de echipă.

6. Premiul pentru „Echipa pacientului hipertensiv". Se acordă pentru cea mai activa echipa medicală care prestează cele mai multe şi calitative servicii orientate spre reducerea tensiunii arteriale ridicate și preveniirii atacului de cord și a ictusului. Se premiază echipa.

7. Premiul pentru cel mai performant management al IMS. Se acordă centrelor de sănătate din mediul rural care în ultimii doi ani sau încadrat activ în reforma de descentralizare a asistenței medicale primare promovată de Ministerul Sănătății.

8. Premiul pentru cel mai bun medic de familie. Se acordă pentru calitatea serviciilor medicale prestate de medicul de familie şi echipa sa în baza indicatorilor de performanţă aprobaţi de Ministerul Sănătăţii şi CNAM. Se premiază medicul de familie.

9. Premiul pentru cea mai bună echipă de urgenţă. Se acordă pentru calitatea serviciilor de asistenţă medicală de urgenţă. Se premiază echipa de intervenţie.

10. Premiul petru cea mai social-orientată entitate farmaceutică. Se acordă pentru serviciile farmaceutice accesibile tuturor categoriilor de populaţie. Se premiază responsabilitatea socială al managementului instituţional.


Organizatorii Galei Premiilor în Sănătate sunt: Ministerul Sănătăţii, Biroul de Coordonare al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Republica Moldova, Compania Naţională de Asigurări în Medicină şi clubul PROSANATATE.

 Particpant la concursul WebTop
©2006-2010 Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova