/ Serviciul de presă  

În Moldova începe Campania dedicată Săptămânii Europene a Imunizării

Săptămâna Europeană a Imunizării este marcată în perioada 22-27 aprilie în toate ţările europene. Sub sloganul "Să prevenim, să protejăm, să imunizăm", în această săptămână, la nivel european şi naţional, se promovează imunizarea prin campanii de informare şi combatere a percepţiilor greşite ale populaţiei.

În Republica Moldova Săptămâna Europeană a Imunizării este organizată de Ministerul Sănătăţii în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi UNICEF. În această săptămână vor avea loc mai multe activităţi de informare publică pentru a spori credibilitatea în rândul părinţilor în ceea ce priveşte importanţa imunizării şi calitatea vaccinurilor.

Medicii de familie şi specialiştii de sănătate publică vor desfăşura activităţi de informare cu părinţii şi vor încuraja familiile să respecte regimul de vaccinare conform Programului naţional de imunizări. În acest sens va fi ecranizat şi un spot video cu genericul

"Iubiţi-i, protejaţi-i, vaccinaţi-i". De asemenea, vor fi organizate emisiuni şi dezbateri televizate la subiectul imunizării.

Joi, 25 Aprilie, ora 11.00, la Ministerul Sănătăţii se va desfăşura conferinţa de presă cu participarea Ministrului Sănătăţii şi a Reprezentanţilor OMS şi UNICEF în Moldova, în cadrul căreia vor fi prezentate ultimele date statistice din domeniul imunizărilor.

Pentru detalii privind Planul de Acţiuni din cadrul Campaniei dedicată Săptămânii Imunizării în Republica Moldova consultaţi www.ms.gov.md şi www.unicef.md;

Pentru mai multă informaţie privind Săptămâna Europeană a Imunizării consultaţi
http://eiw.euro.who.int/;Particpant la concursul WebTop
©2006-2010 Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova