/ Serviciul de presă  

Întrevederea ministrului Sănătăţii, Andrei USATÎI cu reprezentanţii Ambasadei Republicii Austria în Republica Moldova

La întâlnire au participat și reprezentanții organzației non-guvernamentale austriece "Alianța pentru Copii" și "Deutsches Haus Hoffnung" .
 
În cadrul întrevederii a fost discutat planul de promovare în Republica Moldova a unui proiect de suport pentru copii cu probleme de sănătate şi tratarea acestora în centrele medicale din Austria. Condiţiile de selectare a copiilor care merg la tratament peste hotare sunt următoarele: copiii să fie din familii vulnerabile; maladia lor să nu fi tratabilă în Republica Moldova; această maladie să poată fi tratată în instituțiile medicale din Austria; după tratament copilul neapărat să se reîntoarcă în țară. Tratamentul oferit copiilor din Republica Moldova va fi gratuit.

La finele discuţiilor, ministrul Sănătăţii Andrei USATÎI a salutat propunerea de colaborare a Ambasadei Austriei și organizației "Alianța pentru copii", şi a asigurat suportul necesar din partea Ministerului Sănătăţii pentru buna desfăşurare a activităţii ONG-ului "Alianța pentru copii".

Reprezentanţii "Alianței pentru copii" au menționat că au o experiență de muncă de peste 23 de ani, perioadă în care a oferit suport pentru tratament în Austria la peste 1700 de copii din diferite țări.

"Alianța pentru Copii" este o organzație non profit, fondată în anul 1990, și îşi desfășoară activitatea în baza donațiilor și oferă suport țărilor întru dezvoltarea serviciilor medicale pentru copii, dar și suport familiilor vulnerabile pentru tratarea copiilor în instituțiile medicale din Austria.Particpant la concursul WebTop
©2006-2010 Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova